Totaal : 
€ 0,00
Cart

Levering

LeveringLeverafspraak

Lampen worden geleverd door een gespecialiseerde lampenbezorger. De levering vindt plaats op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 08:30u – 18:00u. Een afspraak voor de levering wordt gemaakt in samenspraak met u en de afdeling planning van . Houdt u er rekening mee dat de bezorgers van niet alle dagen van de week bij u in de buurt zijn. Om te voorkomen dat u de gehele dag thuis hoeft te blijven, wordt er mogelijk een dagdeel met u afgesproken. Het afgesproken dagdeel is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden op de weg of bij voorgaande leveringen. Voorafgaand aan de levering ontvangt u van een bevestiging per e- mail met daarin de details van de afgestemde levering.

Bezorgkosten & Levering

De levering van verlichting vindt plaats middels een drempellevering. Een drempellevering houdt in dat de bezorgers de lampen tot voorbij de voordeur op de begane grond neerzetten. Dit houdt in dat de verantwoording of de lampen door uw voordeur kunnen, bij u ligt. U bent zelf verantwoordelijk om de lampen, indien nodig, naar een hoger gelegen etage te brengen. Houdt u hierbij rekening met de afmetingen van eventuele trappen, liften, deuren en doorgangen. U dient zelf zorg te dragen voor de afvoer van eventuele verpakkingsmaterialen. Gezien de omvang van het product en ook het gewicht verdient het de aanbeveling om hulp in te schakelen om de lampen naar de woonkamer te tillen.

Betaling bij levering

Indien u gekozen heeft voor de optie om de bestelling onder rembours te laten leveren kan u de betaling voldoen bij de lampenbezorger. Betaling bij aflevering kan uitsluitend via mobiele pinapparaat van de bezorger. Dit om de veiligheid van onze meubelbezorgers en die van u zelf te waarborgen. Houdt u hierbij rekening met de daglimieten op uw pinpas. Voor meer informatie over de hoogte van uw daglimiet kunt u navraag doen bij uw eigen bank. Het betalen met een creditcard of cheque is niet mogelijk bij de levering, de bezorgers zijn geïnstrueerd om betaling in deze vorm te weigeren en de lampen mee terug te nemen naar de magazijnen.

Handtekening voor ontvangst

Indien de lampen bij u zijn afgeleverd vraagt de bezorger om een handtekening voor goede ontvangst. Uiteraard tekent u deze pas als u van mening bent dat de levering in goede orde heeft plaatsgevonden. Controleer bijvoorbeeld de staat van de verpakking en meld eventuele beschadigingen aan de bezorger. Uw handtekening voor goede ontvangst staat immers voor een succesvolle levering van de bestelling. Op het afleverformulier wat de bezorger meebrengt is tevens ruimte voor op- en aanmerkingen over de levering. Mocht er onverhoopts iets niet in orde zijn met de lampen of de levering dan neemt u direct contact op met onze klantenservice.

Niet thuis bij levering

Indien u, ondanks de door onze afdeling planning gemaakte afspraak, niet thuis bent op het moment van aflevering dan zijn hier kosten aan verbonden. De kosten hiervoor bedragen € 25,- Deze kosten dient u, contant of per mobiele PIN, bij de daarop volgende levering te voldoen bij de bezorger. Indien u niet thuis bent bij de afgesproken levering zal de lampenbezorger een kaartje in de brievenbus doen met daarop instructies voor een vervolgafspraak. De eerstvolgende levermogelijkheid wordt opnieuw in samenspraak met u en de afdeling planning van ingepland.

Plaatsing van de lampen

Na de levering zijn er nog een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Snij de doos bijvoorbeeld niet open met een mes waarmee u de kans op krassen op de lampen of armaturen vergroot. Het kan voorkomen dat er de op de lampen zogenaamde transportlatten zijn geplaatst. Deze latten, doorgaans aan de onderzijde van de voet geplaatst, zijn vastgemaakt met metalen nietjes. Zorg ervoor dat alle metalen nietjes verwijderd zijn voordat de lampen worden geplaatst. Let hierbij op dat eventuele losse onderdelen gezekerd worden, niet uit het armatuur vallen en beschadigen tijdens het verwijderen van de transportlatten. Daarnaast is het tevens aan te bevelen om viltjes te plaatsen om krassen op uw vloer te voorkomen.

De ondergrond waar de lampen geplaatst worden dient waterpas te zijn gemaakt. Indien de ondergrond niet waterpas is gemaakt, kunnen de lampen gaan wiebelen. Indien er geen gelijkmatige ondervloer aanwezig is, kunnen de lampen, in sommige gevallen, gesteld worden met wiggen of viltjes. De wiggen worden onder de voet van de lampen aangebracht om het wiebelen te voorkomen. Dit is niet in alle gevallen mogelijk en situatieafhankelijk. Het wiebelen van de lampen wegens een ongelijkmatige vloer is geen reden voor reclamatie.

Montage

Ondanks het feit dat de lampen gemonteerd zijn in de fabriek en niet demontabel zijn, dient u bij sommige lampen enkele onderdelen nog zelf te monteren. Gebruik hiervoor geen schroefboormachine maar gebruik een handschroevendraaier om de kans op beschadigingen te beperken.

Bovenstaande aandachtspunten worden als service van aangeboden. Op alle aandachtspunten zijn de algemene voorwaarden van van toepassing.

Kwaliteit

Al onze producten worden zowel intern als extern gecontroleerd op kwaliteit. Vanaf de oerproducent tot aan levering bij de consument, zijn er controleurs bezig met de kwaliteitsbewaking. Mocht er onverhoopts niet in orde zijn met de beloofde kwaliteit verzoeken wij u contact op te nemen met de klantenservice van Wattsonline via het online serviceformulier.